fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Jornada per l'economia social i solidària dins el Festiu Ripollet -Societat- 18/06/2021

L'objectiu és donar a conèixer les entitats de Ripollet que comparteixen valors de l'ESS i activar el teixit local implicat en aquesta forma de fer, a través d'experiències properes. Es tracta d'unes de les activitats incloses al Festiu Ripollet 2021.

El pròxim dissabte, 19 de juny, el parc del 1r de maig acollirà una jornada per l'economia social i solidària, organitzada per l'Ajuntament de Ripollet, a través de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. La jornada, que s'inclou a la programació del Festiu Ripollet, comptarà amb la participació d'una quinzena d'entitats del món del cooperativisme i l'ESS, per debatre i explicar les seves experiències en relació amb temes com les finances ètiques, la ciclologística sostenible, l'agroecologia o l'economia social i solidària a Ripollet.

Jornada per l'economia social i solidària dins el Festiu Ripollet -Imatge 1-Jornada per l'economia social i solidària dins el Festiu Ripollet -Imatge 2-

L'objectiu és activar el teixit social que treballa en el marc dels valors de l'ESS i atreure persones o entitats interessades, a través de donar a conèixer altres experiències d'arreu del territori.

La jornada començarà a les 10.30 h, amb un debat sobre el món de les finances ètiques, on es tractaran temes com les assegurances ètiques o maneres alternatives de banca i finançament. Hi participarà Fiare, Coop57 i Arç cooperativa i estarà moderada per FETS, entitat divulgadora de les finances ètiques. Prèviament a l'acte, s'aprofitarà per donar a conèixer l'acord entre l'Associació de persones aturades de Ripollet, la fundació Coop57 i Arç Cooperativa, pel qual se sufragarà el cost de dues terceres parts de l'assegurança de les activitats de l'associació.

A les 12.30 h es plantejarà el repte de si pot funcionar un projecte de ciclologística sostenible a Ripollet. La xerrada comptarà amb Mensakas, Camàlics i La Sàrria i estarà presentada per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental. L'objectiu és activar el primer projecte pilot en clau d'economia social i solidària, que pugui generar ocupació a Ripollet i que alhora doni suport al comerç local i als paradistes del Mercat Municipal.

La tarda començarà amb una taula rodona, a les 16.30 h, sobre l'ecosistema local d'economia social i solidària, on s'analitzaran els punts forts, febles i els punts en comú d'entitats de Ripollet que tenen una activitat diferenciada, però comparteixen valors de l'ESS. Es tracta de la cooperativa Jardinet, Solets-Minnilàndia, Acollim Cerdanyola Ripollet i l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. La taula rodona estarà conduïda per la periodista ripolletenca Helena Rodríguez.

Per últim, a les 18.30 h s'iniciarà la darrera xerrada, sota el títol 'Agroecologia com a (re)generadora d'oportunitats', amb la participació de La Kosturica i Conreu Sereny i amenitzada per Opcions. Aquesta activitat està lligada al projecte Ripollet Vital, que vol promoure una iniciativa de producció local d'horta agroecològica lligada a l'espai en desús de la zona del Molí d'en Xec, al cooperativisme i al consum responsable.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal