fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 24 de gener de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El Comitè de Dones va portar la reivindicació al carrer el 25N -Societat- 26/11/2020

Ahir dijous 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, el Comitè de Dones de Ripollet va dur a terme dues accions reivindicatives, que van acabar amb la lectura d'un manifest. A la plaça del Molí, com ja van anunciar, van realitzar-hi una exposició de sabates vermelles, que va anar creixent durant la tarda a mesura que veïns i veïnes portaven les seves sabates velles per pintar-les i col·locar-les en record de les dones assassinades per la violència masclista. Mentrestant, a diversos punts de la ciutat el Comitè va realitzar performances impactants, en què representaven escenes de feminicidis, amb el lema "25N, Avui i sempre. Ens volem vives!".

El Comitè de Dones va portar la reivindicació al carrer el 25N -Imatge 1-El Comitè de Dones va portar la reivindicació al carrer el 25N -Imatge 2-El Comitè de Dones va portar la reivindicació al carrer el 25N -Imatge 3-

Al comunicat, que no es va anunciar per evitar congregacions de persones a la plaça degut a la situació sanitària actual, el Comitè va recordar les 1.074 dones assassinades a Espanya des que es van començar a comptabilitzar oficialment, l'any 2003, de les quals 81 només el que portem d'any. Van apuntar que durant la pandèmia "la violència i el masclisme no s'han aturat. El confinament ens ha demostrat que, qui volia exercir el control sobreles dones ho ha tingut més fàcil que mai. L'aïllament i l'increment de la violència psicològica ha estat freqüent en contextos en que s'ha reduït la xarxa social i l'activitat habitual de les dones per les restriccions". Van expressar el seu suport a les víctimes amb els lemes "no esteu soles" i "germana, jo sí que et crec". Van demanar també als homes contraris d'aquestes violències "que us feu responsables i intervingueu". Podeu llegir el manifest del Comitè de Dones a aquest enllaç.

JPL


Icona Fitxer PDF - 0,09 Mb - ripollet-fem-manifest25N2020.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal