fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Acollim Cerdanyola-Ripollet demana ajuda per a una potabilitzadora al camp de refugiats de Lesbos -Societat- 19/10/2020

Acollim Cerdanyola-Ripollet i Acció Solidària i Logística (ASL) denuncien la situació que es viu en el nou camp de refugiats de l'illa grega de Lesbos. Uns 13.000 refugiats, majoritàriament fugits de la guerra de Síria i Afganistan, han estat traslladats a un nou camp, al costat del mar, després del desallotjament de Moria, a causa d'un incendi, a principis de setembre. És per això que promouen un projecte d'ASL "per instal·lar una potabilitzadora al nou camp, que permeti fer potable l'aigua del mar i a la tasca de facilitar aliments a famílies que viuen als camps, a través de diferents organitzacions internacionals, que trenquen el bloqueig de les autoritats gregues".

Acollim Cerdanyola-Ripollet demana ajuda per a una potabilitzadora al camp de refugiats de Lesbos -Imatge 1-

Per a les ONG, "Europa no pot continuar mirant cap a una altra banda. Els mitjans de comunicació recullen situacions no sols dramàtiques, sinó inhumanes, pròpies de mons no civilitzats". I afegeixen "La decisió d'instal·lar un nou camp al costat del mar, en principi provisional però amb tots els números per tornar a ser un camp permanent, i la pressió als refugiats perquè s'hi instal·lessin, tot evitant donar-los menjar o abric si no hi anaven, ha fet visible que la Unió Europea no té cap intenció de millorar la seva situació".

Segons un comunicat d'Acollim Cerdanyola-Ripollet i Acció Solidària i Logística, "Només la pressió ciutadana pot modificar la política europea. Som conscients que amb la crisi de la Covid, que fa que els recursos econòmics i assistencials es dirigeixin majoritàriament a combatre la pandèmia, i amb greus problemes en el mateix territori, de vegades és complicat dedicar atenció a altres col·lectius, però creiem que no podem deixar de demanar un tracte digne per als refugiats al món i, especialment, per a les persones tancades a Lesbos sense, ni tan sols, aigua potable per beure i per a la higiene".

Si voleu fer aportacions econòmiques, podeu fer-ho al CC d'ASL
ES35-3140-0001-9000-1457-5000, amb la referència ACOLLIM LESBOS.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal