fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Nova línia d'ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19 -Serveis- 19/05/2020

Es concedirà un ajut màxim de 750 euros durant 6 mesos, d'abril a setembre, per al pagament del lloguer o cancel·lació de microcrèdits.
Nova línia d'ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19 -Imatge 1-
La Generalitat ha convocat una línia d'ajuts extraordinària de 14,5 milions d'euros, per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la COVID-19. Es tracta d'ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats del lloguer de l'habitatge habitual, des d'abril a setembre, o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat. La sol·licitud es pot tramitar des d'avui al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i a partir del pròxim dilluns, 25 de maig (en cas d'entrar en Fase 1), a l'OAC de l'Ajuntament de Ripollet, amb cita prèvia.

La subvenció s'adreça a famílies arrendatàries que es trobin en situació d'atur, Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d'ingressos. Poden accedir aquelles famílies amb despeses de lloguer i dels subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos i quan el lloguer no sigui superior a 900 euros.

Requisits econòmics
Quant als ingressos, els requisits són els següents:
- Que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l'ajut, no siguin superiors a 1.613,52 euros mensuals.
- Aquest màxim s'amplia a 2.151,36 euros mensuals quan la unitat familiar, composta pels cònjuges i els seus descendents sota tutela que conviuen junts, tingui a càrrec algun membre amb una discapacitat reconeguda igual o superior del 33% (intel·lectual) o al 65% (sensorial o física) o amb una malaltia greu que l'incapaciti per a treballar.
- Si és la persona deutora principal qui pateix aquesta discapacitat, el límit d'ingressos augmenta fins als 2.689,20 euros mensuals.
- Aquests ingressos màxims es podran incrementar en 53,78 euros per cada fill a càrrec o en 80,67 euros per fill, si la família és monoparental.

Fins a 750 euros durant 6 mesos
L'ajut es concedeix per un import màxim mensual, que en el cas de Ripollet, dins la demarcació de Barcelona, és de 750 euros. En cas de compatibilitzar aquest ajut amb altres d'ordinaris, el seu import total no pot superar la renda de lloguer pactada en el contracte d'arrendament. L'ajut es destinarà a pagar un màxim de 6 mensualitats del lloguer de l'habitatge habitual, des d'abril a setembre.

Presentació de sol·licituds i informació
La presentació de la sol·licitud es pot fer, fins al 30 de setembre, preferentment de manera telemàtica, al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (els enllaços estaran actius a partir d'aquesta mitjanit).
En cas de dificultats, es podrà fer, presencialment, al registre de l'OAC, que habilitarà l'atenció presencial el pròxim dilluns 25 de maig, en cas que Ripollet entri a la fase 1 de desconfinament. Cal demanar cita prèvia (Tel. 935 046 000 o formulari electrònic). Recordem que l'Ajuntament ha habilitat tot el personal funcionari de l'OAC per tal que puguin actuar com a representants d'aquelles persones que hagin de presentar documentació i no disposin d'identificació electrònica.
Els ajuts es concediran per ordre d'entrada al registre corresponent fins a exhaurir el pressupost.

La Generalitat ha habilitat un número específic d'informació i d'assessorament, Tel. 900 922 841, de 9 a 14 h.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal