fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El ripolletencs investigats per les protestes de la Jonquera denuncien repressió de l'indepentisme -Societat- 20/02/2020

Quatre dels 8 ripolletencs identificats per participar en el bloqueig de la frontera de la Jonquera el passat mes de novembre, convocat per Tsunami Democràtic, han estat citats aquesta tarda a declarar a la Comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Just abans de la sortida cap a les dependències policials, els encausats s'han concentrat davant del Pavelló Joan Creus, acompanyats per una trentena de persones, en mostra de suport. En declaracions als mitjans de comunicació, una representació dels denunciats han mostrat la seva perplexitat pel que consideren persecució política contra l'independentisme i vulneració dels drets fonamentals.

El ripolletencs investigats per les protestes de la Jonquera denuncien repressió de l'indepentisme -Imatge 1-
Segons han explicat, van ser identificats quan es trobaven en el seu vehicle a la cua de la caravana del tall de la frontera, on van anar a mostrar el seu rebuig a la sentència del procés. Assessorats per Alerta Solidària, s'acolliran al dret a no declarar, doncs afirmen que no coneixen els delictes que se'ls imputen, ja que el cas es troba sota secret de sumari. En cas d'eventuals multes, els presents a la concentració han avançat que en faran front col·lectivament. En total, la Guàrdia Civil està investigant a 300 persones, 8 d'elles de Ripollet, per la seva partipació en suposats desordres públics, danys i contra la seguretat del trànsit.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal