fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 29 de març de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet crea una xarxa de punts segurs davant casos de violència masclista -Societat- 07/02/2020

El pròxim 8 de febrer, l'Ajuntament de Ripollet i el Comitè de Dones repartiran els primers identificadors.

L'Ajuntament de Ripollet, a proposta del Comitè de Dones, ha impulsat una iniciativa per a identificar punts segurs davant de casos de violència masclista. Es tracta d'establiments locals, com ara bars, restaurants i comerços de Ripollet, així com oficines i equipaments municipals. Així, parlem d'una xarxa que inicialment comptarà amb una cinquantena de punts segurs, però que es podrà anar ampliant conforme els establiments es vagin adherint. Els establiments comercials i hostalers s'identificaran amb vinils amb la frase "Establiment lliure de violència masclista". En el cas dels equipaments públics, es pintarà al terra de l'entrada la frase: «Espai lliure de violència masclista».

Ripollet crea una xarxa de punts segurs davant casos de violència masclista -Imatge 1-Ripollet crea una xarxa de punts segurs davant casos de violència masclista -Imatge 2-

Aquesta identificació suposa que l'establiment assumeix la responsabilitat de garantir la seguretat de qualsevol persona víctima d'una agressió masclista i activar el protocol contra la violència sexista i LGTBIfòbica que l'Ajuntament de Ripollet va fer públic la passada Festa Major i que serà entregat i degudament explicat a cada establiment.

El pròxim 8 de febrer, a les 12h, l'Ajuntament de Ripollet i el Comitè de Dones faran una actuació conjunta per tal de repartir els identificadors als primers establiments adherits i pintar a l'entrada del Centre Cívic de Can Mas la frase "Espai lliure de violència masclista".

Quant als edificis públics, es preveu visibilitzar com a punts segurs totes les oficines municipals, escoles bressol, equipaments culturals, esportius i centres cívics, així com el Mercat Municipal i el Casal d'Avis. També s'enviarà una carta a escoles, instituts i centres d'atenció primària convidant a sumar-se a la iniciativa.


Icona Fitxer PDF - 0,18 Mb - Protocol_Agressions_establiments_segurs-030220.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal