fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 30 de setembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Nivell d'alerta de perill alt per vent fins dimecres -Serveis- 20/01/2020

El Servei Meteorològic de Catalunya ha establert un nivell d'alerta de perill alt per la situació del vent a la comarca del Vallès Occidental, des d'avui dilluns i fins dimecres. A partir de demà dimarts, a més, l'avís s'extén a l'acumulació de pluja, tot i que de perill moderat. L'Ajuntament de Ripollet ha decidit suspendre les activitats esportives a l'aire lliure.

Nivell d'alerta de perill alt per vent fins dimecres -Imatge 1-

Són els efectes de la tempesta Glòria, que afecta tot el litoral de llevant de la península, amb perill molt alt especialment a les zones de costa. Per avui dilluns s'esperen vents sostinguts amb ratxes per sobre dels 80 quilòmetres per hora tant al litoral com al prelitoral. Es recomana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, i evitar deixar testos o elements que puguin caure als balcons.

A nivell català, Protecció Civil ha activat els plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT. Pel que fa a la previsió, avisen que:

Dilluns: La setmana començarà amb precipitació en forma de neu a primeres hores del dia a les comarques litorals i prelitorals, especialment als extrems nord-est i sud. Aquesta precipitació pot donar-se de bon matí en cotes molt baixes i amb el pas de les hores anirà pujant de cota, nevant en comarques del prelitoral. Seguirà nevant, intensificant-se dimarts en cotes ja més altes, podent arribar a acumular 1.5m o 2m de neu nova fins i tot en cotes per sobre els 2.000 m en tot el temporal. Durant tot el dia el vent fort afectarà al litoral i prelitoral amb ratxes per sobre 80 km/h i valors sostinguts, així com fort onatge a tot el litoral, amb valors màxims per sobre els 7 m.

Dimarts: El segon dia de la setmana estarà marcat segons les previsions per pluges sostingudes i abundoses especialment en les comarques de l'extrem nord-est i comarques interiors de Catalunya central i les de l'extrem sud, a més de la neu que pot seguir precipitant a les cotes altes, tant en cotes altes de la Catalunya central i extrem sud, així com el Pirineu i Prepirineu.

Dimecres: La previsió, que convé seguir com es defineix, indica que les precipitacions aniran disminuint d'intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord. Els cursos fluvials de tot el litoral i prelitoral creixeran amb possibilitat d'afectacions a diferents punts, sobretot la conca del Ter i la Muga.

Pel que fa al temporal marítim, tant dilluns com especialment dimarts i dimecres hi haurà onades de fins a 4m 5m que en alguns casos poden superar els 7m en tota la costa. Amb onatge fort serà difícil que en alguns casos els rius aboquin l'aigua precipitada al mar.

També convé tenir present el fort vent de llevant i Gregal que afectarà sobretot dilluns tota la costa litoral i prelitoral, tot i que es farà notar a tot Catalunya amb valors alts sostinguts.

JPL / NdPAGENDA

Jugatecambiental Massot: "El joc de memòria del parc"

Jugatecambiental Pinetons: "Land Art"

Inscripcions dels cursos i tallers municipals i d'entitats del Centre Cultural

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal