fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 31 de maig de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
L'Ajuntament assumeix la gestió de l'aparcament del riu Ripoll -Serveis- 08/11/2019

L'Ajuntament ha iniciat el procés de resolució del contracte administratiu de construcció d'obra i explotació de l'activitat de l'aparcament de la plaça del riu Ripoll, signat el 2007 per 50 anys amb la mercantil Aubarel SL. El motiu és el concurs de creditors presentat per l'empresa el desembre de 2014, que ha provocat un estat de deteriorament de les instal·lacions i el no compliment del servei amb les persones usuàries de l'aparcament.

L'Ajuntament assumeix la gestió de l'aparcament del riu Ripoll -Imatge 1-
Segons va explicar en el Ple la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, "durant aquest temps, hem fet moltes gestions amb l'administrador concursal i amb l'Institut Català de Finances per solucionar aquest problema", aprovant diferents plans de liquidació de la concessió administrativa i realitzant subhastes que han quedat desertes. El 2009, el Ple va autoritzar a la mercantil a constituir un crèdit hipotecari sobre la concessió administrativa a favor de l'Institut Català de Finances, per un import de 1.875.000 €. El maig de 2018 el propi Institut Català de Finances va plantejar a l'Ajuntament la conveniència de fer un peritatge per tal de valorar la concessió. El valor de mercat estimat ascendeix a 519.162 €, que és la indemnització per danys i prejudicis que l'Ajuntament pagarà a Aubarel. En aquest sentit, la primera tinent d'alcalde va assegurar al Ple que "avui paguem les conseqüències de les males decisions que es van prendre, perquè en aquell moment el govern del partit socialista no va escoltar ningú i va tirar endavant amb aquest contracte, tot i que l'estudi de mercat de la concessió ja avisava que la ubicació del pàrquing no era la més adient per la viabilitat econòmica del mateix".

L'Ajuntament ja ha iniciat les accions necessàries per portar el control del pàrquing, ampliant la cobertura de la seva assegurança i el contracte de manteniment dels extintors, de neteja i de reparacions, "ja que es troba en un estat de deixadesa", va assegurar Castillejo. La primera tinent d'alcalde també va explicar que la posada a punt de l'aparcament requereix una inversió important i que s'està treballant per restablir la relació amb el prop d'un centenar de persones que tenien contracte fins ara per tal que el puguin utilitzar.AGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes econòmiques reintegrables per a les persones afectades pels ERO i ERTO

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal