fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 19 de febrer de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet s'adhereix al Dia Internacional per la Despatologització Trans -Societat- 21/10/2019

Ripollet s'adhereix avui, 21 d'octubre, a la commemoració del Dia Mundial per la Despatologització Trans. Aquesta data és impulsada per organitzacions socials de tot el món per a informar sobre l'estigmatització de la qual encara són víctimes les persones trans en la seva vida quotidiana. És per això que donem suport i volem difondre el següent manifest:

Ripollet s'adhereix al Dia Internacional per la Despatologització Trans -Imatge 1-

DIA INTERNACIONAL PER LA DESPATOLOGITZACIÓ TRANS

El 21 d'octubre es commemora el dia internacional per la Despatologització de les persones trans*. Són moltes les persones trans* que avui en dia viuen en la seva quotidianitat situacions discriminatòries motivades per la seva identitat de gènere.

La plataforma activista STP (Stop Trans Pathologization) des del 2009, entre altres objectius, reclama la retirada de la classificació dels processos de trànsit com a trastorns mentals dels manuals diagnòstic que regeixen actualment la praxi de molts professionals en l'àmbit de la salut, el DSM de l'Associació Americana de Psiquiatria (APA) i el CIE de l'Organització Mundial de la Salut, l'accés a una atenció sociosanitària específica i adequada a les seves necessitats, públicament coberta i l'abolició dels tractaments de normalització binària a les persones intersexuals.

Actualment, l'Organització Mundial de la Salut, no considera en el CIE "la disfòria de gènere" sinó que l'ha passat a anomenar "incongruència de gènere" i no està sota l'epígraf "Salut Mental i Desordres" sinó en "Condicions relacionades amb la salut sexual", un fet sense cap mena de dubte insuficient i que continua sent estigmatitzant i discriminatori per a les persones trans. Per la seva part l'APA també manté la transsexualitat en el seu Manual Diagnòstic i Estadístic de Malalties Mentals com disfòria de gènere.

Tot i els avenços legislatius que s'estan produint, per exemple, a Catalunya des del 2016 consta amb un nou model de salut d'acompanyament a les persones trans* que no considera la transsexualitat/transgenerisme una patologia, queda molt per avançar.

El nostre és un municipi compromès amb les polítiques públiques LGBTI, i des de les administracions tenim la responsabilitat política d'engegar accions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania. Amb motiu d'aquest dia, ens adherim a les reivindicacions que diferents entitats trans* reivindiquen per a una efectiva despatologització:

1. Retirada de la transsexualitat dels manuals de malalties mentals (DSM-V i CIE-11).
2. Reivindicació a canviar el nom i sexe en els documents oficials sense passar per cap avaluació mèdica ni psicològica.
3. Dret a decidir lliurement si es vol modificar els cossos i poder portar a terme l'elecció sense impediments burocràtics, polítics, ni econòmics, així com qualsevol mena de coerció mèdica.
4. Cessament de les intervencions quirúrgiques a les persones intersexuals.
5. Exigim que es garanteixi l'accés al món laboral i la posada en marxa de polítiques específiques per posar fi a l'exclusió i discriminació en aquest àmbit.
6. Concessió d'asil polític per persecució motivada per la identitat de gènere, a la vegada que equiparem els drets de les persones migrants.
7. Finalment, volem recordar a totes les agressions, assassinats i també els suïcidis de les persones trans* a causa de la transfòbia.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal