fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La festa de l'Orgull tornarà a Ripollet el 20 de juliol -Societat- 01/07/2019

El divendres, 28 de juny, es va celebrar la hissada de bandera de l'arc iris amb l'afegit del 'pollet' a l'Ajuntament, en commemoració al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. L'acte va comptar amb la presència del regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, un representant de l'Observatori Contra l'Homofòbia, membres de l'associació Proud Ripollet i l'associació Parados Unidos i es van enunciar unes paraules referents a la lluita del col·lectiu pels seus drets, des de el que es considera el seu origen, les revoltes de Stonewall als Estats Units, de les quals es compleixen 50 anys.

La festa de l'Orgull tornarà a Ripollet el 20 de juliol -Imatge 1-La festa de l'Orgull tornarà a Ripollet el 20 de juliol -Imatge 2-La festa de l'Orgull tornarà a Ripollet el 20 de juliol -Imatge 3-

Al cap d'uns instants, es va fer la presentació del cartell de la Diada LGTBI 'L'Orgull de Ripollet!', que se celebrarà el dissabte, 20 de juliol, a les 20 h, al parc del Riu Ripoll. La jornada comptarà amb les actuacions de la polèmica Pelopony, el tribut a Lady Gaga de GaGa Xpression, Samantha Hudson i Circa Club, a més dels artistes locals Tonisha Heels, The Milkshake i Linda Atenea. També hi haurà un espectacle drag amb Estrella Xtravaganza, Lily Poliester i Tonisha Heels. Aquesta festa, que l'any passat va aplegar més d'un miler de persones, substitueix, de forma simbòlica, la tradicional Nit de Bruixes que se celebrava a Ripollet la tercera setmana de juliol.

L'encarregat de presentar el cartell va ser el regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, que va recordar la popularitat de l'edició passada, que "ha esdevingut un referent a la zona, va reunir més de 1.000 persones, tant de Ripollet com d'altres poblacions". També va fer un comentari sobre el disseny del cartell, que ha passat del puny a uns llavis, "que mostren desig, tant de què arribi la data, un gest de complicitat cap a la orientació sexual del col·lectiu i del gaudi en general". Tal com va explicar el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, "aquesta lluita sempre s'identifica amb l'home gai i blanc i volem posar en valor que persones trans, afroamericanes i llatines, com ara la Sylvia Rivera i la Marsha P. Johnson, van ser les que van encapçalar la revolta".

El cartell encara no està complet, pero Sánchez va voler reconèixer als artistes i agrupacions locals que han volgut participar-hi, com són Tonisha Heels, The Milkshake i Linda Atenea, que "ens van contactar amb molt d'entusiasme", així com les entitats que hi participen, Proud Ripollet, l'Observatori Contra l'Homofòbia, Parados Unidos i l'associació ASPADI de pares amb fills amb discapacitat, entre d'altres. El Club Futbol Sala Ripollet portarà la barra amb preus populars. Durant la festa també es repartiran uns mocadors blancs amb el pollet LGTBI editat especialment per a la diada.

A.B



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal