fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Drets Socials
S'amplien les instal·lacions del centre d'atenció precoç a la infància Dapsi -Drets Socials- 26/04/2019

La Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola del Vallès-Ripollet-Montcada i Reixac ha cedit una nova planta de l'edifici de l'avinguda de l'Estació 25.

S'amplien les instal·lacions del centre d'atenció precoç a la infància Dapsi -Imatge 1-S'amplien les instal·lacions del centre d'atenció precoç a la infància Dapsi -Imatge 2-
Els alcaldes de Ripollet, Jose M. Osuna, i de Cerdanyola, Carles Escolà, van visitar el passat 10 d'abril les instal·lacions del Servei d'Atenció Precoç a la Infància (DAPSI), ubicat a l'Avinguda de la Creu Roja, 25 de Cerdanyola del Vallès, per tal de veure el resultat de la seva ampliació, desprès que la Mancomunitat Intermunicipal hagi cedit la segona planta de l'edifici. Aquest nou espai, que se suma al de la tercera planta, que ja ocupaven, ha permès guanyar sis sales d'atenció als infants i les seves famílies i una nova sala de reunions per a les treballadores.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Dapsi Cerdanyola SCCL, que és la cooperativa que gestiona el servei, s'ha fet càrrec dels treballs de pintura i paviment i de la compra de nou mobiliari. Amb aquesta ampliació, els espais d'atenció als infants i les seves famílies han millorat notablement, ja que l'augment del nombre de sales ha permès una redistribució dels espais i aquests han guanyat en capacitat i confort. Això comporta implícitament una millora en el benestar dels professionals que hi treballen, ja que ara disposen d'una sala de treball per cadascun d'ells (fins ara les compartien), a més d'una nova sala de reunions i espai de descans. Aquesta millora reverteix en el seu benestar i té un impacte directe en l'atenció als i les usuaris/es del centre.

El Concepte Bobath
D'altra banda, les sales de fisioteràpia compten ara amb un llit hidràulic específic per a poder fer teràpia seguint les premisses del Concepte Bobath, entès com una forma de pensar, observar i interpretar el que fa el/la pacient. Els terapeutes formats en el Concepte Bobath o tractament neuroevolutiu ajusten la seva intervenció a través de diferents tècniques, per al tractament de persones amb trastorns motors, sensorials, perceptius i cognitius, no ensenyant moviments, sinó fent-los possibles.

Atenció a infants de 0 a 6 anys
El servei d'atenció precoç DAPSI Cerdanyola atén als nens de 0 a 6 anys de les poblacions de Cerdanyola i Ripollet que presenten dificultats en el seu desenvolupament o es troben amb risc de patir-les. El servei es presta a través de la cooperativa DAPSI SCCL i compta amb el suport dels Ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet, que els proporcionen la infraestructura de local per a l'atenció. La planificació de la intervenció en cada cas inclou les necessitats de l'infant, així com de la seva família i la resta d'àmbits, com ara l'escolar i social.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal