fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 29 de gener de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Aquest dimarts es fa la descoberta del Memorial a les víctimes de l'amiant -Societat- 25/03/2019

L'Associaciˇ de vÝctimes afectades per l'amiant de Catalunya (AVAAC) descobrirÓ aquest dimarts, 26 de marš, a les set de la tarda, el mon˛lit del Memorial als treballadors de la fÓbrica Uralita i al ve´nat, vÝctimes de l'amiant. El monument estarÓ instalĚlat als Quatre Cantons, l'encreuament de Ripollet i Cerdanyola. La peša, de 4 metres d'alšada, ha estat creada solidÓriament per Jordi AndrÚs, familiar d'una vÝctima, en ferro, pintat de negre, amb unes perforacions amb petits punts de llum.

Aquest dimarts es fa la descoberta del Memorial a les víctimes de l'amiant -Imatge 1-
Reconeixement als ve´ns i ve´nes de les dues localitats
El Memorial es descobrirÓ amb la participaciˇ de l'AVAAC, ve´nat, les advocades del ColĚlectiu Ronda que defensen jurÝdicament les persones afectades per l'amiant i representants dels ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet. ╔s un reconeixement p˙blic als treballadors de la fÓbrica Uralita i a les vÝctimes de l'amiant, aixÝ com de les seves famÝlies i ve´ns de la zona, a qui s'ha manllevat la dignitat, la salut i fins i tot la vida i que ha estat titllat pel colĚlectiu de vÝcitimes com a genocidi laboral.

Zona zero de l'amiant amb 1.000 casos diagnosticats
El Memorial es trobarÓ molt a prop de les naus industrials de la fÓbrica Uralita, la denominada zona zero de l'amiant a Catalunya. En aquestes naus industrials va tenir lloc la producciˇ de materials d'amiant-ciment al llarg de mÚs de cinquanta anys, on la producciˇ del fibrociment sense cap protecciˇ per als treballadors Ús la responsable de les malalties greus i morts que provoca l'amiant en els antics treballadors, familiars i ve´ns de les localitats de Cerdanyola del VallŔs i Ripollet.

Segons l'OMS, l'amiant Ús responsable cada any de mÚs de 100.000 morts a tot el mˇn. A l'Estat, mÚs de 2.000 persones moren anualment com a conseqŘŔncia de les malalties cancerÝgenes derivades de la inhalaciˇ de fibres d'amiant, i la UE estima que el 2030 haurÓ provocat mig miliˇ de vÝctimes. A la zona directament afectada per la fÓbrica Uralita, actualment es tenen detectats mÚs de 1.000 casos, tot i que s'estima que la xifra de persones afectades per l'amiant Ús molt mÚs elevada.

Des del 2002, dos anys desprÚs que a la resta de la UE, la producciˇ i la comercialitzaciˇ de productes fets amb amiant estÓ prohibida a l'Estat.JPL / NPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal