fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Serveis- 05/04/2018

Des del passat 20 de març, les oficines del Jutjat de Pau estan traslladades al carrer de Federico García Lorca, 15, al local fins ara ocupat pel Defensor del Ciutadà. Aquest dijous, 5 d'abril, l'alcalde de Ripollet, J. M. Osuna, ha visitat les instal·lacions i ha conversat una estona tant amb les treballadores com amb el secretari del jutjat, Marcel Serra i amb el Jutge de Pau, Pere Soms. Tot i estar ara més allunyats del centre de la població, Soms valora el canvi com a "molt positiu" i assegura que "estem molt millor i tothom qui ho veu diu que li agrada molt", destacant especialment que s'hagi suprimit l'escala.

A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Imatge 1-A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Imatge 2-A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Imatge 3-A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Imatge 4-A ple rendiment el Jutjat de Pau al carrer de Federico García Lorca -Imatge 5-

L'alcalde, per la seva part, ha assegurat que "hi ha hagut un canvi cap a millor força important, especialment perquè l'edifici anterior presentava problemes d'accessibilitat i també eren uns espais més reduïts on l'atenció al públic era més dificultosa". L'alcalde també ha explicat que la intenció és descentralitzar els serveis als diferents barris i ha destacat que ara hi hagi més zona d'aparcament i que el jutjat estigui "en un entorn més agradable, envoltat de zones verdes". En relació al espais, no existeix una sala concreta per a fer els casaments i conciliacions, que ara es fan en el despatx del jutge, però, en general, les instal·lacions són més àmplies i còmodes.

Actualment, pel jutjat de Pau passen al voltant d'un centenar de persones. Les gestions més comuns són les del registre civil, així com tota classe de tramitació de certificats, permisos d'enterrament o tràmits judicials. Fins el moment, han traslladat els arxius dels darrers 20 o 30 anys al nou local, però mantenen al carrer Nou l'arxiu històric des de l'any 1870, que va ser quan va passar de l'Església a l'Ajuntament. Aquests arxius, molt deteriorats, especialment per humitat, se sotmetran ara a un procés de neteja i conservació i es traslladaran al nou local, en armaris adequats per a la seva conservació.

Quant a l'antic edifici del Jutjat, al carrer Nou, l'Alcalde ha explicat que es tracta d'un edifici històric i "en un lloc cèntric i amb possibilitats i hi ha diferents projectes que estem valorant, tot i que encara no hi ha cap proposta definida i, a més, hem de valorar bé quin és el tipus d'equipament, servei o utilitat que li donem, perquè té problemes d'accessibilitat".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal