fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH registra en el Congrés dels Diputats una proposta de Llei -Societat- 11/01/2018

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va registrar aquest dimecres, 10 de gener, a Madrid, la proposició de Llei d'emergència habitacional en famílies vulnerables. Un text que, segons la PAH, en cas d'aprovar-se "acabaria amb els desnonaments, regularia els preus de lloguer i permetria reallotjar temporalment a famílies en emergència en pisos buits de la banca". El text va comptar amb la signatura de Unidos Podemos, PDECat, ERC, Compromís i EH Bildu. Entre els representants de la PAH presents a Madrid, hi era José Villacañas, de la PAH Ripollet-Cerdanyola.

La PAH registra en el Congrés dels Diputats una proposta de Llei -Imatge 1-La PAH registra en el Congrés dels Diputats una proposta de Llei -Imatge 2-La PAH registra en el Congrés dels Diputats una proposta de Llei -Imatge 3-

Des de la PAH asseguren que el text de llei recull tant les demandes de les famílies afectades, com les propostes que des dels grups parlamentaris els han fet arribar, mitjançant un procés de negociació que s'ha allargat nou mesos. Es tracta, per tant, d'un text "de consens" que recull la voluntat de la societat civil i dels grups que configuren el Congrés.

La Plataforma té por que el govern del PP, amb el suport de Ciutadans, interposi un vet i impedeixi el seu debat, al·legant que afecta els pressupostos generals vigents. Segons la PAH, aquest vet seria injustificat, ja que la Llei contempla que les mesures que es consideri que afectin els pressupostos no s'apliquin fins l'any 2019.

"Estem sol·licitant una demanda de mínims: donar veu a les famílies que veuen perillar la seva llar i el seu futur", assegura la PAH, que recorda que hi ha un desnonament cada 8 minuts i fins a 5 milions de llars que pateixen pobresa energètica. És per això que la PAH demana a PP i C's "alçada democràtica" i deixi debatre aquesta llei, que ja compta amb el suport d'un centenar d'ajuntaments, centenars de col·lectius socials i fins i tot l'ONU.

Fotos: PAH Ripollet-Cerdanyola

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal