fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
L'empresa Uralita haurà d'indemnitzar prop d'una quarantena de veïns afectats per l'amiant -Societat- 19/12/2017

L'audiència de Madrid ha condemnat l'empresa Uralita a indemnitzar amb més de 2 milions d'euros un total de 39 veïns i veïnes de Cerdanyola i Ripollet, afectats per l'amiant de la fàbrica. Es tracta d'una sentència pionera, en fer responsable Uralita, per primera vegada, de les malalties i defuncions de de persones sense vinculació laboral directa amb l'empresa. Segons la sentència, Uralita "no va actuar amb la diligència exigible", perquè les emissions de fibres d'amiant a l'exterior es van fer sense el control adequat.

L'empresa Uralita haurà d'indemnitzar prop d'una quarantena de veïns afectats per l'amiant -Imatge 1-

Aquesta sentència crea jurisprudència pel que fa als anomenats "passius ambientals", les persones que vivien al costat de fàbriques on es va actuar amb un "menyspreu reiterat envers l'obligació d'impedir que les fibres d'amiant fossin emeses cap a l'exterior", afirmen des del Col·lectiu Ronda, el grup d'advocats responsables de traslladar aquesta demanda col·lectiva i que treballa amb afectats per l'amiant des de fa molts anys. El Col·lectiu Ronda ha aconseguit fins ara un bon nombre de sentències favorables a persones afectades per la inhalació de fibres d'amiant, amb malalties diverses i formes de càncer, ja siguin treballadors, familiars i ara persones que vivien o treballaven a la zona.

La sentència es basa en dades científiques que avalen el major nombre de casos de malalties relaciones amb la inhalació de l'amiant a les localitats de Ripollet i Cerdanyola. Així, mentre que aquestes malalties no afecten habitualment més de 10 persones per any i milió d'habitants, a Ripollet i Cerdanyola arriben als 95. La xifra és especialment esfereïdora si només es tenen en compte els casos de càncer de pleura o mesotelioma.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal