fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
"Migrant la-ment", la jornada crítica sobre migracions de L'Aresta -Societat- 26/11/2017

El col·lectiu popular l'Aresta ha preparat aquest diumenge una trobada crítica cultural sota el títol "Migrant la-ment", al pati del centre Cultural. L'objectiu de la trobada és platejar una reflexió crítica sobre migracions i les polítiques que l'envolten. Des de l'organització, s'entén aquesta trobada com "dues parts que es miren, es coneixen i veuen ombres que cada una d'elles projecten. Trobada com a idea que cap de les dues parts vol estar a sobre de l'altre, no es volen colonitzar, ni amb el cos ni amb la ment".

"Migrant la-ment", la jornada crítica sobre migracions de L'Aresta -Imatge 1-"Migrant la-ment", la jornada crítica sobre migracions de L'Aresta -Imatge 2-

A les 11 h del matí, el col·lectiu oferirà un esmorzar a base de dolços i te. La xarxa de suport a persones refugiades de Ripollet i Cerdanyola, amb la col·laboració de la Plataforma de Persones Refugiades Ripollet, serà l'encarregada de la preparació dels àpats. Els beneficis obtinguts de la seva venda es destinaran a l'ONG.

A les 11.30 h, tindrà lloc una xerrada a càrrec del Centre Delàs d'Estudis per la Pau sota el títol "De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau". L'objectiu d'aquesta xerrada és crear un discurs crític sobre les causes dels desplaçaments forçats dels refugiats i les responsabilitats de la societat envers aquesta problemàtica.

"Experiències polítiques i de resistència davant la política migratòria" és el tema de debat de la taula rodona proposada per les 12.30 h. Hi participaran diferents col·lectius que lluiten per canviar polítiques migratòries i trencar prejudicis sobre les persones migrades. Entre ells, hi ha Tanquem els CIE, l'Assamblea 2 d'abril i Papers x tothom.

El grup de cuineres del grup de suport a persones refugiades oferirà un dinar sirià i somali a preus populars, a les 14 h, i els balls africans de Folake Ako amenitzaran la l'hora de la sobretaula. A les 16 h, el grup Cafè d'Alger oferirà un concert de música amaziga i rocksteady català. El seu repertori està format per temes nord-africans cantats en català, francès, àrab i amazic.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal