fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La Plataforma de Suport amb les Persones Refugiades denuncia que s'ha acollit el 15% del promès -Societat- 26/09/2017

La Plataforma de Suport amb les Persones Refugiades de Ripollet es fa resó de la protesta de la coordinadora Obrim Fronteres, creada després de la manifestació del 18 de febrer a Barcelona. La coordinadora ha preparat un manifest que vol denunciar l'incompliment per part del govern espanyol dels acords internacionals d'acollida de persones refugiades. De les 17.337 persones que el govern es va comprometre a acollir no s'ha arribat ni al 15% el dia que venç el termini per a l'acollida (la xifra exacta es coneixerà el mateix 26 de setembre).

La Plataforma de Suport amb les Persones Refugiades denuncia que s'ha acollit el 15% del promès -Imatge 1-

Entre les denúncies a les que s'afegeix la Plataforma local hi ha:
➢ L'incompliment greu i sistemàtic dels acords i normatives aprovades que defensen i garanteixen els drets i llibertats de les persones migrades i refugiades.
➢ L'aplicació d'una llei d'estrangeria i la seva reglamentació que està provocant un increment preocupant de persones en situació irregular i vulnerabilitat social.
➢ La situació insostenible en els CIES i centres d'acollida, en la frontera sud, les devolucions en calent i els costosos i poc transparents vols de "repatriació/deportació")
➢ L'actuació planificada del dispositiu FRONTEX com força armada i dissuasòria del procés migratori a través de la Mediterrània que està provocant la mort de mils de persones amb la complicitat de màfies i traficants de persones, coaccionant les tasques de rescat i salvament de les ONGs a la zona.

Ripollet és una de les ciutats catalans que acull persones demandants de protecció internacional. Per aquesta raó, la Plataforma local demana als ciutadans que no oblidin les reivindicacions fetes el passat 18 de febrer i mantinguin el compromís de denúncia i pressió per acabar amb aquesta situació el més aviat possible i que augmentin el seu compromís en el suport a les polítiques d'acollida. Les persones interessades a participar o fer el seguiment dels treballs de la Plataforma de Suport amb les Persones Refugiades de Ripollet, poden enviar un correu electrònic a refugiatsripollet@gmail.com amb les dades perquè les contacti la Plataforma.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal