fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet acollirà un monument en reconeixement a la lluita LGTBI -Societat- 03/07/2017

Aquest ha estat el tercer any que ha onejat la bandera LGTBI a l'Ajuntament, amb motiu del 28 de juny, dia de l'alliberament LGTBI. Una jornada que s'ha viscut "amb normalitat", segons el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez. En declaracions a Ripollet Ràdio, Sánchez ha explicat que "no es tracta només de posar una bandera, sinó que políticament hem d'anar més enllà i per això hem preparat un programa d'activitats que va començar el 16 de juny i acabarem el 22 de juliol". Un dels actes principals de l'acte del dia 22 és la inauguració d'un monument en reconeixement a la lluita LGTBI, que espera comptar amb la presència de representats del col·lectiu i entitats LGTBI d'arreu de Catalunya.

Ripollet acollirà un monument en reconeixement a la lluita LGTBI -Imatge 1-

Amb l'objectiu de no perdre l'esperit de la manifestació descentralitzada de l'any passat del 18 de juny, on molta gent que no era LGTBI va sortir al carrer, l'Ajuntament ha preparat una jornada d'activitats al voltant de la lluita LGTBI. "Creiem que no és suficient que un 17 de maig o un 28 de juny es posi la bandera i la veritat és que hi ha pocs consistoris que han dedicat una placa, un carrer o un monument a reconèixer la lluita de totes les persones i entitats LGTBI", ha explicat Fran Sánchez.

El 21 de juliol, els jardins del CIP Molí d'en Rata seran l'escenari d'un cinema a la fresca o es visionarà el documental 'Lluitadores', amb un debat posterior. Es tracta d'una activitat organitzada per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG).

L'acte principal es farà el 22 de juliol. Aquesta data s'ha escollit per a que no coincideixi amb cap altre acte important LGTBI a Barcelona ni a Catalunya "i perquè és un dia on tradicionalment se celebrava la Nit de Bruixes, que enguany no es fa, i així lliguem el feminisme amb aquest dia", comenta el regidor de Polítiques LGTBI. La jornada tindrà lloc al parc del riu Ripoll, on a les 19.30 h s'inaugurarà el monument en reconeixement a la lluita LGTBI, seguit d'una concentració i la lectura d'un manifest. Fins ben entrada la nit se succeiran les actuacions tant de bandes i dj com d'entitats de música, dansa i ball. També hi haurà barra de bar amb preus populars a càrrec de l'Associació Musical Kanyapollet, que també ajudarà amb a nivell tècnic. Sánchez ha comentat que el programa encara no està tancat i no descarta sorpreses.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal