fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El bus exprés a Barcelona sortirà de Ripollet a les 5 del matí -Serveis- 02/05/2017

A partir del 2 de maig, l'e4 Bus Exprés (Ripollet-Barcelona) començarà el seu servei a les 5 del matí i no a les 6 com fins ara. A més, el mes d'agost, entre les 6.30 i les 9 del matí, es doblarà la seva freqüència, passant cada 15 minuts enlloc de cada 30. Aquestes dues millores formen part d'un acord de l'Ajuntament de Ripollet amb la Generalitat de Catalunya, pel qual el govern català augmentarà en 85.000 euros anuals el pressupost destinat a l'empresa Font per a la realització del servei. Així ho va explicar Fran Sánchez, regidor de Mobilitat i Transport Públic, el passat 10 de març a l'Info de Ripollet Ràdio.

El bus exprés a Barcelona sortirà de Ripollet a les 5 del matí -Imatge 1-El bus exprés a Barcelona sortirà de Ripollet a les 5 del matí -Imatge 2-

La targeta rosa a Ple
Sánchez, a més, va explicar que al Ple de març es presentarà a aprovació la posada en marxa de la tarjeta rosa, juntament amb d'altres millores com ara la targeta d'acompanyant. Tot i que en principi aquest títol només el poden utilitzar usuaris de municipis de la zona tarifària 1, l'Ajuntament ha aconseguit un acord amb l'Àrea Metropolitana, desprès d'una llarga negociació. Sánchez va explicar que "en un principi, es van obrir molt, van estudiar aquesta possibilitat, tot i que havíem d'assumir unes despeses per a l'empresa Font, però va ser l'ATM la que va dir que clarament no era possible que un municipi de la zona 2 es pogués beneficiar com si fos zona 1". El regidor de Mobilitat i Transport Públic ha volgut recordar en relació a les crítiques del grup socialista, que "nosaltres ja vam tenir tarjeta rosa l'any 93, amb l'alcalde Carles Ferré, però era un acord caduc i han estat uns anys totalment de desídia per part del PSC".

La zona 1, més a prop
Pel que fa a la inclusió de Ripollet en la zona tarifària 1, Sánchez ha explicat que properament l'Àrea Metropolitana, com està fent a la resta de municipis de la zona 2, vindrà a Ripollet a explicar com seria aquest canvi. "Tot està en l'aire", diu el regidor, "però està previst que sigui així i ens estem avançant, perquè aleshores ja es podrà utilitzar la tarjeta rosa a Ripollet". Aquest canvi, però, implica que el municipi hauria d'assumir 640.000 euros, que és el cànon establert per a Ripollet.

Altres millores
Quant a la resta de millores que s'estan treballant, Fran Sánchez va explicar durant l'entrevista que "el tren és una lluita permanent" i que un cop estigui aprovat el Pla de Mobilitat Urbana, volen reactivar la comissió per a l'arribada del tren. Sánchez, a més va afirmar que "per a Ripollet, tenir una estació de tren a Baricentro, com s'està dient, no ajuda en res i seguirem reclamant una estació al nucli urbà".

Sánchez també va voler recordar que en els darrers mesos s'ha aconseguit que la línia que anava cap a Santa Coloma i Badalona passi per Ripollet, a més d'augmentar de 3 a 6 parades de bus per anar a la UAB. Quant a mobilitat, el regidor ha comentat que la intenció de l'equip de govern no és només millorar el transport públic, sinó també fer actuacions en aquells carrers de Ripollet amb més trànsit i contaminació tant atmosfèrica com acústica, com ara els carrers de Sant Jaume, Balmes o la rambla de Sant Jordi. Algunes d'aquestes actuacions ja estan recollides al Pla de Mobilitat i altres s'estan treballant a les assemblees veïnals.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal