fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El socialistes vallesans debaten a Ripollet sobre la violència de gènere -Societat- 29/11/2016

La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir dimarts a la tarda en l'acte organitzat per la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. En aquest acte va participar la primera secretària del PSC a Ripollet, Rosa Martín, qui va donar pas als altres ponents: David González, i Rubén Castro, expert en violència de gènere i autor de la guia Enróllate con igualdad.

El socialistes vallesans debaten a Ripollet sobre la violència de gènere -Imatge 1-El socialistes vallesans debaten a Ripollet sobre la violència de gènere -Imatge 2-El socialistes vallesans debaten a Ripollet sobre la violència de gènere -Imatge 3-

Els ponents van repetir un missatge comú en relació a la importància d'una educació basada en la igualtat i el respecte, i que aquesta s'ha de fomentar des de la infància tant a les famílies com a l'escola. David González va posar sobre la taula tres solucions per acabar amb aquesta xacra: 'Condemnar qualsevol acte de violència masclista i assistir les víctimes; prevenir amb accions que permetin a les dones actuar abans que sigui massa tard; i insistir en l'educació, especialment amb les noves generacions'. González va assenyalar que s'ha constatat un increment dels casos d'assetjament, violència i agressions entre joves i adolescents: 'Són d'actituds masclistes i controladores on es confon amor amb gelosia i que acaben amb la llibertat de dones molt joves'.

L'expert en violència de gènere i autor de la guia Enróllate con igualdad, Rubén Castro, va criticar que ni el govern del PP ni el de Junts pel Sí a Catalunya 'estan fent cap esforç per acabar amb la violència masclista». Tot i això va recordar que 'la solució no només es troba a la llei. L'educació i la sensibilització dins la família i a l'escola han de servir per fer canviar alguns paràmetres. S'ha de lluitar des de tots els àmbits', va concloure Castro.

El primer pecretari del PSC del Vallès Occidental Sud, José Luis Jimeno, va intervenir per apuntar que un dels principals problemes de la situació actual és el model de societat. 'El liberalisme portat a l'extrem acaba amb el respecte a la col·lectivitat i fomenta l'individualisme, i és això el que s'ha de corregir. Hem d'educar a casa, però també a la societat en general, establir una escala de valors, i fer un esforç des de les administracions públiques'.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal