fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 3 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Societat- 28/11/2016

Ripollet va retre homenatge el passat divendres, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, a les víctimes mortals per feminicidi a Catalunya. En un mur de la plaça del Molí es van escriure els noms de cada una de les dones que han mort a causa de la violència masclista i la frase 'Ens volem vives'. L'acte estava organitzat per la Taula Feminista, que un any més ha col·laborat amb l'Ajuntament en l'organització del programa d'actes del 25N.


Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Imatge 1-Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Imatge 2-Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Imatge 3-Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Imatge 4-Les dones de Ripollet 'Ens volem vives' -Imatge 5-

L'homenatge va finalitzar amb la lectura del manifest institucional del Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, a càrrec de membres de la Taula Feminista. Entre altres aspectes, el manifest d'enguany destacava a Catalunya el paper de la Llei 17/2015 d'Igualtat efectiva de dones i homes, tot lamentant una sentència del Tribunal Constitucional que "ha anul·lat alguns articles concebuts per promoure la igualtat al món laboral".

Les institucions signants han denunciat, de manera especial, les violències sexuals, entenent-les com "la màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones". Unes agressions que consideren que "no són socialment contestades de manera contundent" i alerten que, especialment entre els joves, hi ha certa tolerància cap a la violència masclista. Per tot plegat, es demana la implicació de tota la ciutadania, que a través d'accions col·lectives i individuals, actuïn per eradicar aquesta xacra social. Així mateix, entenen que les institucions i administracions públiques han de cooperar "per implantar un model d'abordatge respectuós amb la llibertat de les dones, reparador del dany i innovador amb la difícil tasca de prevenir la violència masclista fins a eradicar-la definitivament". El manifest finalitza amb la frase de Nina Simone "la llibertat per a mi és no tenir por".

Els actes del 25N a Ripollet continuaran els proper dimecres, 30 de novembre, amb un Cinefòrum.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal