fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Societat- 25/11/2016

Aquest divendres, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones. Ripollet s'hi torna a sumar amb diferents activitats organitzades per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes de l'Ajuntament, el Patronat d'Esports (PAME) i la Taula de Dones. La commemoració pública tindrà lloc a la tarda. La plaça del Molí acollirà a partir de les 17.30 hores, la lectura del Manifest. Després, es durà a terme una pintada en homenatge a les víctimes mortals per feminicidi a Catalunya. S'escriuran els noms de cadascuna de les dones víctimes mortals. És un acte que va a càrrec de la Taula Feminista.

Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Imatge 1-Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Imatge 2-Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Imatge 3-Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Imatge 4-Ripollet torna a clamar un any més per eradicar la violència vers les dones -Imatge 5-

Per altra banda, la sala d'actes del Centre Cultural acollirà el mateix dia 25 de novembre una jornada tècnica per a professionals sota el títol 'La sexualitat, una porta d'entrada per treballar la violència amb joves'. L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, inaugurarà l'acte i donarà pas a la presentació de la memòria del circuit del 'Protocol d'atenció a les dones en situació de violència masclista'. Ara fa un any, la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes va començar a treballar en nous protocols i en una atenció més personalitzada a les dones assistides al SIAD.

La jornada continuarà amb la sessió de formació per a professionals a càrrec de l'entitat Candela. La jornada abordarà la sexualitat juvenil des de diversos vessants. Es tractaran els mites i estereotips dels joves vers les malalties de transmissió sexual, els seus referents en matèria sexual -a través d'internet i les xarxes socials-, i es donaran eines per fer intervencions o tallers de sexualitat a joves.

Més d'una setmana d'actes
Els actes de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones continuaran els dies següents. La sala d'actes del Centre Cultural acollirà un cinefòrum el 30 de novembre a les 18 h. Com l'any passat, es debatran diferents aspectes de la violència masclista a partir dels curtmetratges projectats.

El Kftí també acollirà una activitat en el marc de la commemoració. El 2 de desembre, a les 18 h, s'hi celebrarà el 'Taller de prevenció de les violències de gènere a través del teatre social'. Està adreçat als joves del Kftí, per sensibilitzar-los a partir de situacions quotidianes. Anirà a càrrec de Nus Teatre i Acció Social.

Torna el curs d'autodefensa
L'èxit de l'any passat del Taller d'autodefensa per a dones ha provocat que enguany es torni a celebrar. Serà el 2 de desembre, a les 18 h, al vestíbul del Pavelló Joan Creus. Anirà a càrrec de César Rufo, professor d'arts marcials. Les inscripcions prèvies es faran a o als telèfons 93 692 97 52 o 699 913 589.

Els actes acabaran el mateix 2 de desembre, a la plaça de Joan Abad, a partir de les 20 h, amb el concert de la cantautora Maria Ràfols i la violinista i cantant Fanny Abela.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal