fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
La Setmana de la Mobilitat pren força a Ripollet amb una gran participació -Serveis- 27/09/2016

L'Ajuntament de Ripollet ha fet una valoració força positiva de les activitats programades per a celebrar a la ciutat la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, així com el Dia sense cotxes. Unes activitats que han comptat amb una destacada participació, especialment dels més joves i que s'han celebrat entre el 16 i el 25 de setembre. La celebració ha comportat el tall d'alguns carrers del municipi, els quals van canviar els cotxes per bicis, scooters, skates i patins.

La Setmana de la Mobilitat pren força a Ripollet amb una gran participació -Imatge 1-La Setmana de la Mobilitat pren força a Ripollet amb una gran participació -Imatge 2-La Setmana de la Mobilitat pren força a Ripollet amb una gran participació -Imatge 3-

Les activitats van arrencar amb un concurs fotogràfic a Instagram sobre la mobilitat sostenible. Diumenge, 18 de setembre, una cinquantena de persones va participar al Circuit sobre rodes organitzat des de la Jugateca Ambiental del parc dels Pinetons. El programa va continuar dijous 22, Dia sense Cotxes, que aquest any es celebrava sota el lema europeu 'Mobilitat intel·ligent, economia potent'. El carrer de Balmes es va tallar i a l'alçada de l'Ajuntament es va ubicar el servei R Bici que ofereix el lloguer gratuït de bicicletes i nocions per al seu manteniment. També es va instal·lar un expositor de bicicletes elèctriques per gentilesa de l'empresa Legend E Bikes que permetia als ciutadans conèixer les bicicletes elèctriques i, fins i tot, fer un petit passeig amb elles. A la tarda, la Policia Local va instal·lar un circuït d'educació viària amb bicicleta. Durant tota la jornada un total de 109 persones van participar en aquests actes.

El dissabte, 24 de setembre, van seguir els actes de la Setmana de la Mobilitat, aquesta vegada a la Rambla, amb la instal·lació d'un expositor i material informatiu proporcionat per servei Bicibox de l'AMB. També es va organitzar una patinada a càrrec de Patins Solidaris i unes classes d'skate i scooter i un concurs de domini dels mateixos a càrrec de BullPark 13. En total hi van participar 90 persones.

L'endemà, diumenge 25, 61 persones van participar a la pedalada popular que va sortir de la Jugateca Ambiental del parc dels Pinetons i va arribar al barri del Pont Vell, en el marc de la celebració de les Festes de la Tardor. Amb aquesta última activitat es donava per finalitzada la Setmana de la Mobilitat a Ripollet.

Les empreses de transport públic que operen a Ripollet també han col·laborat en aquesta celebració. Així, l'empresa Autocars R. Font va regalar targetes multiviatges que es van repartir entre els participants a tots els actes i la línia B5 directe a Sabadell va ser gratuïta durant el dijous 22 gràcies a la col·laboració de l'empresa Sarbus.

La Setmana de la Mobilitat es celebra per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També té per objectiu visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació, a més de reforçar el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal