fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Declaració institucional de l'Ajuntament en condemna a les conductes contra el col·lectiu LGTBI -Societat- 17/09/2016

En nom de l'Ajuntament de Ripollet, el govern municipal vol expressar el seu rebuig i condemnar les conductes d'homofòbia, bifòbia o transfòbia en contra del col·lectiu LGTBI, en relació als greus fets que han portat a la detenció d'un veí de Mataró acusat d'amenaçar de mort al col·lectiu LGTBI a través del seu perfil a les xarxes socials.

Declaració institucional de l'Ajuntament en condemna a les conductes contra el col·lectiu LGTBI -Imatge 1-

Reiteradament, la ciutadania i institucions de Mataró i del conjunt del país hem demostrat el nostre rebuig i condemna envers la violència verbal, física, psicològica o qualsevol conducta o situació d'homofòbia, bifòbia o transfòbia.

Aquest individu, un cop posat en llibertat amb càrrecs, continua amb la seva infame campanya de proselitisme terrorista, incitació a l'odi i violència contra el col·lectiu LGTBI.

Per tot això, des de l'Ajuntament de Ripollet, com a institució i en nom de tot el municipi, volem deixar palès que:

Primer.- Recolzem l'opció legal què ha pres l'Ajuntament de Mataró per personar-se com a acusació popular contra el veí de Mataró acusat del delicte d'amenaces contra el col·lectiu LGTBI.

Segon.- Demanem a les autoritats judicials que, davant la gravetat dels fets i l'alarma social que provoca aquest individu amb la seva reiteració de les amenaces posteriors a la seva detenció, revisin la seva situació actual de llibertat amb càrrecs.

Tercer.- Fem una crida a la ciutadania a ser activa en la denúncia d'aquestes actituds que proliferen en les xarxes socials i a què s'informi dels mecanismes legals existents per poder fer efectives les denúncies.

Quart.- Reiterem el nostre rebuig i condemna envers la violència verbal, física, psicològica o de qualsevol conducta o situació d'homofòbia, bifòbia o transfòbia.

Cinquè.- Notificar aquesta declaració a l'Ajuntament de Mataró, a les conselleries d'Interior i de Treball, Afers Socials i Famílies, a la presidència de la Comissió d'Igualtat del Parlament de Catalunya i a l'Observatori contra l'homofòbia.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal