fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Consells per a una revetlla de Sant Joan segura -Societat- 23/06/2016

Ripollet celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan la nit del 23 de juny. Hi haurà celebracions a la fresca als carrers del Sol, entre Figarola i Anselm Clavé; al carrer del Calvari, entre Estrella i Pau Casals; també al carrer de Rafael Alberti, entre Cervantes i la rambla de Sant Andreu; i al carrer Nou, entre Montcada i Anselm Clavé. Al Centro Aragonés també hi haurà un sopar popular.

Consells per a una revetlla de Sant Joan segura -Imatge 1-

A la revetlla de Sant Joan se sumen moltes tradicions com ara les fogueres, els petards, la coca i el cava, els quals són elements indispensables. Des del departament d'Interior de la Generalitat, però, es demana precaució i una bona manipulació tant dels focs d'artifici com dels aliments per poder gaudir de la revetlla sense cap incident.

Respecte als petards i el seu ús, es recomana que es comprin en els establiments autoritzats. No s'ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, i no es poden subjectar mentre s'encenen. És recomanable allunyar-los de la cara o qualsevol altre membre del cos. No s'han de llençar contra les persones, i si no exploten, val més no tocar-los sense haver-los remullat abans.

No es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc, ni s'ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

Quant a les revetlles veïnals, no s'ha d'encendre mai cap foguera amb líquids inflamables. S'ha de tenir molt de compte que tots els edificis veïns tinguin les finestres i els balcons tancats, no fos cas que les guspires o algun coet perdut entressin en algun habitatge i provoquessin un incendi. També s'han de plegar els tendals que pugui haver-hi a les terrasses.

Com en altres festivitats, es recomana agafar el transport públic si es preveu que aquella nit es prendran begudes alcohòliques o per evitar ensurts al volant provocats pel cansament o la somnolència.

E.P.


Icona Fitxer PDF - 1,2 Mb - Poster_Feu_2015.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,57 Mb - Poster_Sigueu_2015.pdf 
Icona Fitxer PDF - 5,25 Mb - Quadriptic_2015.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal