fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Mig miler de persones van acudir per primer cop els Serveis Socials municipals l'any passat -Societat- 25/05/2016

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripollet van atendre el 2015 2.954 famílies. De totes les persones ateses, 497 no havien acudit mai a aquest departament municipal. Aquestes són dues de les dades que es poden trobar a la Memòria d'Activitats del 2015, la qual recull les actuacions i estadístiques dutes a terme pels Serveis Socials del municipi.

Mig miler de persones van acudir per primer cop els Serveis Socials municipals l'any passat -Imatge 1-

El document també especifica la temàtica de les visites, principalment degudes a problemes econòmics derivats de casos d'atur de llarga durada. Com a conseqüència d'aquesta manca de recursos, les situacions es veuen agreujades amb el pas del temps, amb deutes en l'habitatge i un augment de la conflictivitat familiar. Per aquests motius, la intervenció social s'està centrant cada vegada més en situacions de pobresa severa i urgències sobrevingudes, sobretot per pèrdua d'habitatge.

També cal destacar que, durant el 2015, es van destinar 446.899,91 euros a ajudes d'urgència social. D'aquestes, la part més important correspon a les despeses per fer front a la pobresa energètica, amb el pagament de 1.202 ajuts, que han beneficiat 332 famílies, a través del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El 2015 es va tancar amb 484 persones que depenen de la prestació de la Renda Mínima de Inserció per cobrir les necessitats bàsiques. En l'àmbit d'infància 378 nens, de mitjana mensual, han rebut beca de menjador i 154 ajut per assistir als casals d'estiu. També és notable el número de famílies que s'atenen amb persones grans o dependents a càrrec i que necessiten de suport per cuidar-les en el domicili. Així, durant el 2015 un total de 267 persones han estat beneficiàries del Servei d'Atenció Domiciliària.

A part de l'atenció individualitzada, que es realitza a les dependències de Serveis Socials, durant l'any 2015 s'ha promocionat l'atenció grupal. A través de diverses dinàmiques, els grups creats ofereixen espais per a la reflexió, intercanvi i suport, treballant l'actitud i les capacitats dels individus per millorar les relacions, tant familiars com amb l'entorn, l'autoestima i l'empoderament. En total, han participat en aquests grups unes 300 persones. La temàtica ha estat ben diversa, des de tallers de memòria per a persones grans, fins a grups de mares i pares on es treballen les relacions parentals.

La memòria també recull les subvencions que reben les entitats socials del municipi com ara Creu Roja, Càritas o Apadir, entre altres.

Podeu consultar la Memòria d'Activitats dels Serveis Socials el 2015 en el document adjunt.

E.P.


Icona Fitxer PDF - 1,79 Mb - Memoria_Serveis_Socials_2015.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal