fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Societat- 10/03/2016

Aquest dijous, 10 de març, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Ripollet ha iniciat una acció reivindicativa a les oficines de Catalunya Caixa (CX) de la rambla de Sant Jordi, 8. Els membres de la PAH han empaperat tota la façana de l'entitat i han ocupat el seu interior, aturant l'activitat dels seus treballadors. Els membres de la PAH han estat dialogant al mateix carrer amb el director de la sucursal, que ha escoltat les seves reivindicacions i les ha transmès a la direcció de l'entitat bancària.

La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Imatge 1-La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Imatge 2-La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Imatge 3-La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Imatge 4-La PAH inicia una acció de protesta per trobar una solució per a la María Ángeles -Imatge 5-

Es tracta d'una acció indefinida, en la qual ocuparan aquestes dependències del banc o en altres municipis fins que es trobi una solució a la situació concreta de la María Ángeles, veïna de Ripollet. La M. Ángeles va comprar un pis fa 13 anys amb la seva parella amb una hipoteca de 140.000 euros. Uns anys més tard, va ficar-se en una altra hipoteca amb el seu fill per a comprar el seu pis i el va avalar amb una càrrega de 50.000 euros en la hipoteca del seu anterior pis. La mort del seu marit va deixar la María Ángeles en una situació financera molt delicada. Va realitzar la reunificació de prèstecs, i una de les hipoteques va passar a ser responsabilitat de l'empresa Blaston. Malgrat la dificultat de la situació, després de negociar dos anys amb Blaston, ha aconseguit la dació en pagament del pis del seu fill, que ara viu amb ella. A més, Blaston ha condonat el deute de 50.000 euros que va contraure com a aval en la seva primera hipoteca.

Tot i les negociacions i la dació acceptada per Blaston, Catalunya Caixa manté la seva negativa i argumenta que la María Ángeles té un negoci propi. La M. Ángeles admet que té un negoci, però que amb prou feines li dóna per viure: "CX es nega a negociar, em demana que vengui el meu pis i s'agafa al fet que jo tinc un negoci, però en realitat no tinc un 'duro', estic pràcticament arruïnada, a hores d'ara tinc a casa al meu fill, el meu germà, la meva cunyada i el meu nebot, i el negoci a penes em dóna per comprar el menjar de cada dia". Per últim, l'entitat bancària argumenta que la taxació del pis és de 180.000 euros, malgrat que la hipoteca tenia un valor de 140.000 €.

Al problema de trobar un comprador per al pis i solventar el deute, a la María Ángeles se li suma que en el preu de venda ha de sumar-hi també el cost de les escriptures i tots els tràmits que suposaran la venda i, per postres, es quedaria al carrer sense un sostre on dormir, tant ella com la seva família. "Es tracta d'una dona i una família amb una situació molt complicada arran de la mort de la seva parella i que està en risc d'exclusió social, per aquesta raó fem aquesta acció indefinida, tant en aquesta oficina com en d'altres, fins que donin una solució", explica José Villacañas, portaveu de la PAH Ripollet. "No pot ser que després de negociar dos anys amb Blaston, que ens ha condonat el deute dels 50.000 euros, CX continuï negant-se a negociar, quan l'única trava que havia posat era precisament aquest deute", indica Villacañas. Des de la PAH, es recorda que Catalunya Caixa forma part del Grup BBVA i que, fa uns anys, va ser rescatada amb fons públics, concretament amb 12.000 euros.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal