fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El consistori inicia el control de pisos buits amb l'objectiu de negociar amb els bancs -Serveis- 09/03/2016

Tot i no poder garantir el dret a l'habitatge, tal com ha explicat aquest dimarts en roda de premsa Reyes Muñoz, 5a tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, l'Ajuntament està treballant per resoldre el problema de l'emergència habitacional. Així, a partir d'un llistat de 336 pisos buits en mans d'entitats bancàries, que ha estat facilitat per l'Agència d'Habitatge de Catalunya, el consistori ha iniciat un treball per detectar quins estan realment buits i quines són les necessitats d'habitatge a Ripollet. A partir d'aquí, segons Muñoz, esgotaran totes les vies de diàleg amb els bancs per tal d'aconseguir el compliment de la llei 24/2015, mitjançant el lloguer social i el reallotjament de famílies desnonades.

El consistori inicia el control de pisos buits amb l'objectiu de negociar amb els bancs -Imatge 1-El consistori inicia el control de pisos buits amb l'objectiu de negociar amb els bancs -Imatge 2-

A través de la col·laboració entre el departament d'Habitatge de l'Ajuntament de Ripollet, Serveis Socials i la Policia Local, dilluns 7 de març es van iniciar les primeres visites als pisos suposadament buits per tal de saber quina és la situació real d'aquest habitatge i, si és el cas, la situació de la família que hi viu. L'objectiu d'aquest porta a porta, tal com ha explicat Montse Mas, cap de Serveis Socials, no és saber si el pis està ocupat de forma il·legal o no, sinó saber amb qui han de negociar i com poden ajudar en cada cas. Des de la Policia Local calculen que trigaran entre un mes i mes i mig a fer les visites als primers 70 habitatges, ja que en molts casos han de tornar a passar o els inquilins, per por, no obren la porta.

Conveni amb la Generalitat
D'altra banda, durant la roda de premsa, celebrada aquest dimarts, dia 8, el responsable d'Habitatge, Esteban Farrás, ha explicat que estan pendents de la signatura d'un conveni amb la Generalitat, que els permetrà crear una borsa de lloguer social, on disposin no només dels pisos buits dels bancs, sinò també de particulars. De moment, aquest mes de març estan treballant per tal de poder gestionar de forma directa les ajudes per a lloguer que atorga la Generalitat i que els ciutadans no hagin de desplaçar-se a Barcelona o Terrassa. L'any passat Habitatge va aprovar ajudes a un total de 45 persones.

Lloguer amb opció a compra
La regidora Reyes Muñoz també ha avançat que el pròxim divendres, 11 de març, mantindran una reunió amb l'IMPSOL per parlar dels 30 pisos de protecció oficial de la zona dels Pinetons que l'Àrea Metropolitana preveu posar aviat en lloguer amb opció a compra, com ja va fer amb 13 habitatges. Actualment, hi ha un centenar de pisos buits, motiu pel qual la Generalitat preveu sancionar l'IMPSOL. L'objectiu de la reunió de divendres és conèixer les característiques dels pisos que posaran en lloguer amb opció a compra, les bases del procés d'adjudicació i quan preveuen fer-ho. D'altra banda, Muñoz ha manifestat que esperen que l'IMPSOL compleixi el seu compromís de parlar de lloguer social abans de Setmana Santa.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal