fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Aquest dimarts, segona audiència pública sobre el Pressupost 2016 -Serveis- 01/02/2016

El govern municipal està realitzant diferents presentacions i audiències públiques sobre l'esborrany del Pressupost Municipal 2016, abans de la seva propera discussió plenària. Així, la setmana passada es va presentar a les entitats veïnals i el passat dissabte, 30 de gener, en audiència pública al Casal d'Avis. Aquest dimarts, a les 19.30 hores, es farà la segona audiència a l'AV Can Vargas. En aquestes trobades, la primera tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, va explicar als presents la proposta econòmica i la nova organització de l'Ajuntament per aplicar els canvis que el nou govern vol dur a terme. Per la seva part, els veïns i representants d'entitats assistents van poder preguntar i fer aportacions, que seran estudiades per a la seva inclusió a la proposta final. Castillejo va destacar que es vol destinar més recursos a ocupació, cultura, ajuts socials i al manteniment de les escoles. Quant a inversions, va avançar que enguany el govern vol tancar la compra de l'antic Celler Cooperatiu per fer-hi un nou centre cívic per Can Tiana-Pont Vell, fer millores als camps de futbol i i al carril bici, entre altres.

Aquest dimarts, segona audiència pública sobre el Pressupost 2016 -Imatge 1-Aquest dimarts, segona audiència pública sobre el Pressupost 2016 -Imatge 2-Aquest dimarts, segona audiència pública sobre el Pressupost 2016 -Imatge 3-Aquest dimarts, segona audiència pública sobre el Pressupost 2016 -Imatge 4-

Recursos ajustats
La regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, va lamentar el pobre finançament dels ajuntaments i que l'Ajuntament de Ripollet sigui un dels que menys recursos té per gastar per habitant. No obstant això, va recordar que aquest any baixarà l'IBI i l'impost de les escombraries.

Principals novetats
La responsable d'Hisenda va repassar la nova organització i les principals novetats pressupostàries dels nous àmbits d'actuació. Així, de Presidència va anunciar que es dotarà la partida per tenir una Secretaria i Intervenció habilitades per l'Estat, es vol crear una zona wifi i realitzar una auditoria externa sobre la gestió. Quant a Ocupació, s'ha previst un important reforç de les polítiques d'ocupació. A l'àmbit de Justícia Social, la proposta inclou un important increment per a ajudes socials, d'habitatge, acollida, del contracte de servei familiar i del Patronat de Cultura, així com per a un nou pla de manteniment de les escoles. En l'àmbit de Ciutat i Sostenibilitat, va senyalar millores en el servei de neteja, clavegueram i asfaltat dels polígons industrials. Així mateix, es vol avançar en l'estudi d'un nou model de residus i de la municipalització del servei d'aigua. Quant a Governança, es vol reforçar la formació del personal municipal i modernitzar l'administració amb l'ajut de les noves tecnologies. Finalment, l'alcalde José María Osuna, va explicar les principals inversions previstes: el Celler Coorperatiu, el trasllat d'alguns departaments als locals municipals a l'Hotel Ibis, millores als camps de futbol, connectar el carril bici amb Montcada i Barberà i la construcció d'una pista d'skate.

Aportacions veïnals
Els veïns i representants d'entitats van poder comentar amb els regidors la proposta de govern i van preguntar sobre la negociació amb Lidl, la problemàtica dels excrements de gossos, l'incivisme, la preocupació per la sanitat pública, la manca d'una residència per a la gent gran i major informació sobre l'oferta pública d'ocupació, entre altres.

La propera audiència pública tindrà lloc aquest dimarts, 2 de febrer, a les 19.30 hores, al local de l'Associació de Veïns Can Vargas, situat al carrer de Federico García Lorca, 5.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal