fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Les tres grans companyies de serveis s'adhereixen al programa de pobresa energètica de l'AMB -Serveis- 24/02/2015

Aigües de Barcelona, Endesa i Gas Natural Fenosa, que donen cobertura d'aigua, llum i gas a més del 80% dels consumidors de l'àrea metropolitana, es van adherir el passat 17 de febrer al Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica, un fons creat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el passat mes de desembre i dotat amb 5 milions d'euros per evitar els talls de subministrament (de llum, gas i d'aigua) per motiu de falta de recursos econòmics.

Les tres grans companyies de serveis s'adhereixen al programa de pobresa energètica de l'AMB -Imatge 1-

Segons l'acord signat, les tres grans companyies es comprometen a no tallar el subministrament del servei als impagats amb perfil de pobresa energètica i gestionar aquests procediments amb personal de les empreses mentre els serveis socials municipals tramiten i valoren, cas per cas i segons les pautes consensuades amb l'organisme metropolità, l'abonament de les factures impagades a través del fons de l'AMB.

D'altra banda, les subministradores també es comprometen a donar suport econòmic al programa d'informació i formació que liderarà l'AMB i que està adreçat a les persones en situació o risc de pobresa energètica, per tal que coneguin totes les possibilitats que ofereixen els sistemes públics i les empreses privades. Aquest programa també vol ensenyar a interpretar les factures, les tarifes i conèixer les possibilitats i els recursos que existeixen.

En aquest acord, l'AMB assegura i avala la creació d'un circuit de gestió -entre municipis, empreses de subministrament i l'organisme metropolità- i ratifica alhora el seu compromís i obligació de liquidar mensualment el còmput total de les factures impagades per les llars metropolitanes, sempre per motius de vulnerabilitat econòmica i pobresa energètica.

Per activar de manera immediata el programa metropolità i que l'ajut arribi el més aviat possible a la ciutadania, l'AMB ha decidit assumir el deute dels impagats de subministraments energètics i d'aigua de l'any 2014. Segons els càlculs de l'organisme metropolità, està previst que aquesta despesa sigui, aproximadament, d'un milió d'euros (1.000.000 €). L'AMB formalitzarà aquest pagament, que s'extraurà del fons de 5 milions d'euros, en els propers tres mesos.

L'AMB espera que en els propers dies també es signin els corresponents convenis amb la resta d'empreses que operen al territori metropolità (Repsol Butano, Iberdrola, Aqualia, Sorea i Aigües de Catalunya). L'AMB està arribant a un compromís d'adhesió amb aquestes, que representen el 20% restant de la cobertura dels consumidors de l'àrea metropolitana. L'objectiu és assolir que no hi hagi cap tall de subministrament d'energia i aigua per motius de pobresa energètica o vulnerabilitat econòmica.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal