fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 17 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Ripollet va reciclar 19,5 tones de roba durant 2014 -Serveis- 15/02/2015

Els veïns de Ripollet van reciclar durant l'any passat 19.500 kilograms de roba i calçat usats als onze contenidors que l'organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats al municipi. Aquesta quantitat representa un augment del 72% respecte a la xifra obtinguda l'any anterior (11.324 kg). La principal causa d'aquest registre és que els contenidors s'hi van instal·lar al juliol de 2013.

Ripollet va reciclar 19,5 tones de roba durant 2014 -Imatge 1-Ripollet va reciclar 19,5 tones de roba durant 2014 -Imatge 2-

La responsable de Recollida a Catalunya, Mariana Franzon, ha declarat en nota de premsa que estan molt agraïts als veïns de Ripollet "perquè diàriament expressen la seva solidaritat amb la donació de roba i contribueixen, d'aquesta manera, a la protecció del medi ambient".

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador per a ser incinerat. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

A banda del seu component mediambiental, la gestió de tèxtil usat és un destacat motor de desenvolupament. D'una banda, com a generador d'ocupació, ja que la Fundació té en l'actualitat 148 treballadors i 450 a tot Espanya. I d'altra banda, perquè els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil fan possibles els programes d'ajuda social i sensibilització al territori més proper i de cooperació al desenvolupament als països del Sud.
Com a complement de la recollida de tèxtil, Humana té un programa de sensibilització que inclou la celebració de tallers de titelles elaborades amb material reciclat, un dels quals es va portar a terme a Ripollet el passat mes de juny.
Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge. Les peces enviades a la planta es distribueixen així:

· Un 13% de la roba classificada es destina a botigues de segona mà d'Humana: en tenim 12 a Barcelona i una a L'Hospitalet de Llobregat.
· El 50% és roba qualitat Àfrica, que o bé s'envia directament a les nostres contraparts o socis locals en aquest continent per a ser venuda a preus baixos a comerciants amb la finalitat de satisfer la demanda d'aquests països, impulsar-hi l'activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament, o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil.
· En un 30% dels casos el seu estat no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge.
· El 7% és material inservible i es destina a la generació de combustible derivat de residu (CDR) per a la seva valorització energètica.

A Catalunya, Humana disposa de 1.362 contenidors per a la roba usada que l'any passat van recollir 4.100 tones de tèxtil usat. A Espanya, la Fundació té 5.200 contenidors que anualment recullen al voltant de 18.000 tones de roba.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal