fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El projecte Ferrodigne de l'Associació d'Aturats, finalista a un concurs d'idees -Societat- 24/11/2014

Dignificar les condicions d'unes persones en el llindar de la pobresa a partir de la recollida de ferralla i com a conseqüència de defensar millor els seus interessos és l'objectiu del projecte Ferrodigne. Aquest ha estat un dels 8 projectes seleccionats, d'entre els 25 presentats, com a finalista del concurs d'idees de la Xarxa d'Innovació Social del Vallès, tot i que, finalment, no ha quedat entre els 4 guanyadors.

El projecte Ferrodigne de l'Associació d'Aturats, finalista a un concurs d'idees -Imatge 1-El projecte Ferrodigne de l'Associació d'Aturats, finalista a un concurs d'idees -Imatge 2-

Es tractava d'un concurs d'idees innovadores per a reptes socials, amb la voluntat de fer front a dos reptes específics, com són el desenvolupament de solucions innovadores per a crear ocupació al Vallès Occidental i la creació de nous instruments locals de finançament de projectes.

Ferrodigne
El projecte Ferrodigne va sorgir de l'activitat de diversos membres de l'Associació d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola, dedicats a la recollida de ferralla. Fins ara "malvenien" el que recollien a drapaires, amb un marge de benefici molt baix. La idea consisteix en vendre directament la ferralla a fundicions com CELSA o altres majoristes, amb la finalitat d'obtenir un major benefici, sense haver de passar per intermediaris. A més, totes les persones dedicades a recollir ferralla agruparien la ferralla i la classificarien, per tal d'aconseguir un volum prou important per a ser competitius, cobrant cada recol·lector en funció del volum recollit. El projecte engloba una trentena de persones en atur.

10è Encants dels aturats
L'Associació d'Aturats de Ripollet i Cerdanyola, que es reuneix cada dijous al Centre Cívic del Pont Vell, va celebrar el passat dissabte 22 de novembre, la desena edició dels Encants dels aturats, amb un gran èxit de públic. L'entitat ha manifestat la seva voluntat de negociar amb l'Ajuntament de Ripollet per tal d'aconseguir la cessió d'un local que els permeti guardar i seleccionar els productes aportats pels ciutadans per a la venda als encants dels aturats. D'altra banda, la solidaritat dels comerços locals els ha permès confeccionar una panera de Nadal. La venda de butlletes a un preu de 2 euros els permetrà recollir fons per a l'entitat.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal