fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 4 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH Ripollet es movilitza contra Bankia -Societat- 02/10/2014

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Ripollet es van manifestar el passat dimecres, 1 d'octubre, davant l'oficina de Bankia a la rambla de Sant Jordi, per sumar-se a la campanya a nivell català #TiemblaBankia. La PAH denuncia que aquesta entitat bancària no respecta els acords signats el passat mes de febrer i que es va comprometre a valorar sobre les vies de resolució dels casos d'execució hipotecària i per facilitar el lloguer social.

La PAH Ripollet es movilitza contra Bankia -Imatge 1-La PAH Ripollet es movilitza contra Bankia -Imatge 2-

Esteban Pérez, portaveu de la PAH Ripollet explicava que volen "que Bankia s'adhereixi a aquest protocol, que només marca uns mínims, per tal de poder regenerar el consum d'aquestes famílies i que així la cadena econòmica torni a funcionar". El protocol, entre d'altres aspectes, demana que siguin les pròpies sucursals les que gestionin el tema burocràtic dels afectats per tal d'evitar que s'hagin de traslladar, que posi en cartera de lloguer social els pisos que té buits i més tolerància en el tema jurídic, ja que esgoten les vies jurídiques fins el desnonament.

PAH Ripollet està gestionant actualment una cinquantena de casos. Esteban lamenta que aquest nombre suposa només un 20% de les famílies afectades per execucions hipotecàries i que l'altre 80% "lliura el seu habitatge sense negociar i acceptant una estafa estatal i un engany per part de les entitats bancàries". La PAH recorda que es reuneixen cada dimarts, a la sala 3 del Centre Cultural, a les 17.30 hores, on fan una assemblea de benvinguda. A més, realitzen tallers de teràpia de grup per a famílies afectades, on realitzen objectes que després venen per recaptar diners que destinen a costos de material i a taxes judicials dels casos que porten. La PAH també munta una taula d'informació cada dimecres, al mercat setmanal.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal