fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 18 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Commemoració del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors -Serveis- 15/03/2014

El proper dissabte, 15 de març, es commemora el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, una efemèride que va ser instaurada l'any 1983 per les Nacions Unides per recordar els drets que assisteixen a totes les persones com usuaris i consumidors. Aquesta data coincideix amb la del discurs pronunciat per John F. Kennedy, davant el Congrés del seu país, el 15 de març de 1962, considerant, per primera vegada, el consumidor com un element fonamental dins del procés productiu, reconeixent la seva rellevància política i instant les institucions a prendre mesures per protegir els seus drets.

Commemoració del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors -Imatge 1-

Aquest Ajuntament, a través de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) està adherit a la Xarxa Local de Consum, de la qual formen part 309 ens locals i la Diputació de Barcelona. A través d'aquest ens i aprofitant la celebració d'aquest dia mundial, es vol recordar als ciutadans i ciutadanes que disposa d'aquests serveis públics de consum i que, especialment en aquesta època de crisi econòmica, han de tenir coneixement de quins són els seus drets com a consumidors i quins són els procediments i canals que poden utilitzar quan els vegin vulnerats.

A Ripollet, l'OMIC està situada al carrer de la Salut, 1 (telf. 93 504 60 07), és un servei inclòs a la regidoria de Salut Pública. El seu principal objectiu és l'orientació i l'assessorament als consumidors i/o empresaris en l'exercici dels seus drets i obligacions, així com la tramitació de les reclamacions, denúncies o queixes relacionades amb el consum, afavorint la mediació per solucionar els conflictes.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal