fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Homenatge als morts de la Batalla de l'Ebre -Societat- 12/10/2010

La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet ha informat que el proper diumenge 24 d'octubre els soldats morts durant els 115 dies de la Batalla de l'Ebre, entre ells alguns ripolletencs, rebran un homenatge institucional per part de la Generalitat de Catalunya, al Memorial de Les Camposines, lloc estratègic durant la batalla a prop Corbera d'Ebre. A l'acte s'inaugurarà una placa amb els noms de més d'un miler de víctimes d'aquesta batalla, morts o desapareguts. Entre aquests noms figuraran els d'alguns soldats de Ripollet, dels quals les seves famílies varen sol·licitar informació mitjançant la Comissió al servei de recerca de morts i desapareguts durant la Guerra Civil de la Generalitat de Catalunya.

Homenatge als morts de la Batalla de l'Ebre -Imatge 1-

Molts ciutadans de Ripollet varen morir o desaparèixer a l'Ebre el 1938. La batalla va començar la matinada del 25 de juliol i es va perllongar fins el 16 de novembre. Els historiadors encara no s'han posat d'acord sobre el nombre de víctimes. L'exèrcit popular de la república parla de 30.000 morts, mentre que l'exèrcit feixista parla de 6.500. D'altres eleven el total de víctimes fins els 130.000. No hi ha dades exactes. Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet ho atribueix "a la descomposició final de l'exèrcit de la República, la gran quantitat de desapareguts abandonats als camps de batalla i el menyspreu dels vencedors cap a les víctimes republicanes".

Segons ha informat la Comissió, fa unes setmanes aquestes famílies varen rebre la corresponent informació sobre l'homenatge de la Generalitat, al mateix temps que se'ls demanava l'aprovació per poder fer constar els noms dels seus parents víctimes d'aquella batalla. També se'ls pregava que enviessin qualsevol correcció sobre alguna errada que poguessin detectar en els noms que el Memorial Democràtic tenia inscrit.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal