fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Societat- 08/10/2010

El passat dijous, 7 d'octubre, la Sala de Plens va acollir l'acte solemne nomenament del Dr. Ernest Boquet i Jiménez com a fill predilecte de Ripollet, després que s'aprovés per unanimitat a la sessió plenària del passat 30 de setembre. Es tracta de la primera acció duta a terme per la recent creada Comissió d'Honors i Distincions. L'acte va estar presidit pel mateix Dr. Boquet, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i el regidor de Relacions Institucionals, Alberto Castro. També van assistir diversos regidors i portaveus dels grups municipals, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Josep Rafart, així com desenes de familiars i ciutadans, amics de l'homenatjat.

El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Imatge 1-El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Imatge 2-El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Imatge 3-El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Imatge 4-El Dr. Ernest Boquet i Jiménez, primer fill predilecte de la vila de Ripollet -Imatge 5-

Uns minuts abans que comencés l'acte, Ernest Boquet va ser rebut a l'alcaldia on va poder firmar al Llibre d'Honor del consistori. L'alcalde li va fer entrega del pin de plata de l'Ajuntament, agraïnt que hagués portat el nom de Ripollet per tot arreu on havia anat. Un cop ja a la Sala de Plens, el regidor Alberto Castro va donar la benvinguda als assistents i va cedir la paraula al protagonista, qui va fer un repàs de la seva trajectòria personal i professional mostrant diverses fotografies tant de la seva infància com dels seus múltiples viatges de divulgació científica. La seva intervenció va finalitzar amb una emocionada ovació per part dels assistents.
Per últim, l'alcalde de Ripollet va recordar la gran tasca social que la família d'Ernest Boquet, especialment de la seva mare Reyes Jiménez, havien fet pels ciutadans del municipi en una època en què Ripollet no comptava amb els serveis assistencials que té avui en dia. Posteriorment, va entregar un diploma on es reconeixia Ernest Boquet i Jiménez com a fill predilecte de la vila per la seva trajectòria professional i la seva tasca com a divulgador científic.

Ernest Boquet i Jiménez
Ernest Boquet, va néixer a Ripollet l'any 1946, viu actualment a Sant Fruitós de Bages, on es va traslladar després de 40 anys. 
Catedràtic de Microbiologia a la Universitat de Barcelona, expert en microbiologia, parasitologia i anàlisi clínic, Boquet ha estat assessor del Ministeri de Sanitat espanyol i diversos comitès científics de la Generalitat de Catalunya i ha deixat un important llegat científic. En l'àmbit personal, Ernest Boquet és conegut per ser el fill de "la Reyes", propietària de la Farmàcia Boquet. A banda de la seva vessant professional en la microbiologia, l'altra gran passió de Boquet ha estat el bàsquet. Així, és coautor, juntament amb el seu amic Modest Serra, del llibre editat amb motiu del 75è aniversari del Club Bàsquet Ripollet.

FOTO: Ernest Boquet i Jiménez
FOTO2: Signant al Llibre d'Honor acompanyat per (d'esquerra a dreta) Modest Serra, el regidor de Relacions Institucionals, Alberto Castro, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, la dona del Dr. Boquet, Maria Dolors i el regidor de Cultura, Ferran Tornel.
FOTO3: La Sala de Plens es va omplir de gom a gom.
FOTO4: El Dr. Boquet rep el diploma de fill predilecte de la mà de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo.
FOTO5: L'homenatjat amb els regidors, portaveus i membres de la Comissió d'Honors i Distincions presents a l'acte.

L.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal